Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirando mrsić:

Ministar Mrsić: 2013. godina bit će najteža nakon rata

mrsić
Soundset
21.12.2012.
u 16:40

Ministri nemaju radnog vremena, niti prekovremenih, niti dnevnica, otkrio je ministar rada i mirovinskog sustava.

Teška je godina pred nama u kojoj se očekuje daljnji rast nezaposlenosti, a Vlada će pokušati mijenjati brojke čak i izmjenom Zakona o radu. U tijeku su bilateralni razgovori između poslodavaca i sindikata, koji bi do 28. siječnja trebali dati usuglašene prijedloge Vladi kako da se liberalizira zakon. Ne zna se hoće li se ići na jedinstveni ugovor o radu ili će se unaprijediti rad na neodređeno vrijeme, istaknuo je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, koji očekuje da će nezaposlenost i dalje rasti, a vrhunac dosegnuti u ožujku.

– Iduća godina bit će najteža godina od rata – istaknuo je ministar. Napominje da su na naplatu došli rast zaduživanja i odbijanje reformi u javnom sektoru i poduzećima.

– Nismo u 20 godina otplatili ni kune glavnice duga, a kamate su nam visoke koliko i deficit – zaključio je Mrsić i najavio niz mjera za poticanje zapošljavanja.

Ove je godine otvoreno 170.000 radnih mjesta, odnosno jedan posto više nego lani, ali je još više ljudi izgubilo posao tijekom godine.

Ujedno Mrsić je danas u Intervjuu tjedna na Soundsetu kazao kako vjeruje da će krajem 2013. Hrvatska početi stvarati više radnih mjesta nego što ih gubi.

- Za to su ključne investicije. Slijedi godina istine, plaćanja računa za sve što nismo napravili kada smo trebali napraviti. Bez obzira na MMF, Svjetsku banku, rejting, to moramo napraviti zbog sebe - poručio je Mrsić, a govoreći o tome kako izgleda ministarski ugovor o radu nije se požalio na uvjete no otkrio je neke stavke za koje su ministri zakinuti.

- Svi imamo stalna zaposlenja ondje odakle smo došli. Kao ministri nemamo klasičan ugovor o radu, niti radnog vremena, niti prekovremenih, niti dnevnica, sve je sadržano u plaći - objesnio je ministar.

Komentirao je i prijedlog Predsjedništva SDP-a da se za gradonačelnika Zagreba kandidira ministar zdravlja Rajko Ostojić te otkrio zašto se i on sam nije uhvatio te uloge.

- Praktički mogu reći da me to ne zanima, ovaj sam posao preuzeo, koji je kompliciran, mislim da ne bi bilo pošteno da odem, smatram da je kolega Ostojić najbolji izbor' - zaključio je Mrsić.

>>Mrsić: U javnim službama slijedi smanjenje plaća i pomlađivanje

Komentara 21

LI
Livi
17:33 21.12.2012.

Mi cemo ovo, mi cemo ono. Uvijek blebetanje. Sve do jedan znaju samo govoriti, a nijedan ne kaze gdje ce koga zaposliti i koja ce se to tvornica otvoriti. Jedino ce turisticka sezona nesto promijeniti ako ovaj zadnji Linicev potez o uspostavi komputerizacije ne odvrati ljude od otvaranja novih turistickig objekata.

BI
bilikamen
18:02 21.12.2012.

'Hrvatska će krajem 2013. stvarati više radnih mjesta nego što gubi' --------------------------------------------------------------- Mirando, da li ti stvarno misliš da Hrvati žive u dječjem vrtiću a ne u Hrvatskoj? Kakve su to neozbiljnosti? dječje šale? ili vi stvarno niste za voditi društvo od 4 i pol milijuna ljudi. Toliko ste neozbiljno prišli problemu da me ćisto strah hoćemo li doćekati ljeto.

PO
polde
18:02 21.12.2012.

Malo morgen !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije